Ajalugu  

  Toodang  

  Lingid  

  Memuaarid  

  Vrakigalerii  

  Arhiivkogu  

  Muud maaparandusmasinad  

  Info   

Otsi:

AS ET Mõisaküla toodang : ETZ-1607-1

ETZ-1607-1 kujutab endast pidevatoimelist kett-kraaviekskavaatorit ratastraktori "Belarus" MTZ-800/900 baasil. Tegemist on varem toodetud ekskavaatorite ETZ-165 ja ETZ-165A uue modifikatsiooniga.

Ekskavaatori konstruktsioon võimaldab paigaldada vahetatavat lisavarustust kraavide kaevamiseks külmunud ja kõvas pinnases ning igijääs (kaasa arvatud kaevamisel läbi asfaldi ja pehmeid kivimeid, tahkestunud tsemendisegu ning betooni sisaldavas pinnases).
See võimaldab masinat kasutada aastaringselt ka seal, kus muu tehnika kasutamine pole otstarbekas. Masin suudab töötada ja edasi liiikuda kuni 10° kaldega teedel ja 5° kaldega mäenõlvakuil.
Kaevatava kraavi laiuse muutmine toimub ekskavaatorile vajaliku laiusega tööketi paigaldamise teel. Tööketi ajam on mehaaniline. Tööseadme tõstmine ja allalaskmine toimub hüdraulika abil. Tiguajamiga puistur paigutab väljatõstetud pinnase kahele poole kraavi.
Kaevatava kraavi põhja puhastamiseks ja silumiseks on tööseade varustatud puhastusseadisega. Ekskavaator on varustatud universaalse buldooseriga, mis võimaldab kaevatud kraave kinni ajada ühe käiguga piki kummatki külge.
Traktori käigukastile paigaldatud hüdrauliline käiguaeglusti tagab töise edasiliikumise kiiruse sujuva reguleerimise. See võimaldab valida optimaalse kiiruse, olenevalt pinnasest ja kaevatava kraavi sügavusest. Traktori automaatselt blokeeritav diferentsiaal ja vedav esisild tagavad hea läbivuse ja efektiivse töötamise linnatingimustes kui maal.
Ekskavaator on töökindel, suure tööjõudlusega ja hea manööverdusvõimega, samuti lihtsalt ja mõnusalt käsitsetav nii juhtimisel kui ka hooldamisel. Ekskavaatorit on tellija soovil võimalik varustada mitmesuguste lisaseadmetega.


Kunagiste ETZ-165/165A järglane ETZ-1607-1
Foto: AS ET Mõisaküla