Ajalugu  

  Toodang  

  Lingid  

  Memuaarid  

  Vrakigalerii  

  Arhiivkogu  

  Muud maaparandusmasinad  

  Info   

Otsi:

Memuaarid

»» Lisa memuaar

Kui Teil on mälestusi maaparandustöödest, Tallinna Ekskavaatoritehasest/tootmiskoondisest ''Talleks'' või seal toodetud masinatest, pange oma lugu siia kirja!




Autor: Steve Sild
Aasta oli 1990, kui meie kodutalusse Nõo vallas hakati paigaldama telefoni kaablit. Olime 10.a olnud telefoni saamise järjekorras, tookord oli probleemiks kaks asja. Polnud vajalikku võrku, kuhu telefon ühendada ja polnud ka numbreid saada. Siis 1990.a saime vaba numbri ja kevadel läks telefoni liini paigaldamiseks lahti, tookord teostas seda tööd Tartu Sidevõrk.
Kuna postide paigaldamine 1km jagu osutus ebapraktiliseks(posti paigaldus
oli kallis ettevõtmine) organiseeris keegi perekonnast tranšee-ekskavaatori ETZ-165A, millega siis kaevati väga pikk lõik ja kogu side kaabel pandi maa alla, kogu töö vältas vist nädal aega. Sidevõrgu
meestel oli ka auto MPC-1-52, milles hoiti tööriistu ja materjali. Hiljem paigaldati üks post maja juurde ja sealt veeti siis telefoni kaabel majja. Tookord ei oskanud keegi ette näha, et 10 aasta pärast on enamusel mobiiltelefonid ja analoog telefon kaob jäädavalt ajalukku.


Autor: Aivo Põldaru
Aasta 1985 ja Elva EPT maaparandajad hävitavad võsa. Seda siis võimsate Josside-juurijate abil ja ka kõrgepinge liini alt. Kõik oli ilus ja tore seni kui selge sinise taeva ja päikesepaistelise ilmaga justkui kärgatas äike ja toore lepa latv põles ja särises nigu säraküünal. Kusjuures puu ladva ja traatide vahel oli õhuruumi ikka paar meetrit. Pauk oli kõva. Jossi ja jossimehe endaga ei juhtunud midagi(välja arvatud jossimehe ehmatus muidugi).
Suht kiiresti saabus kohale ka helikopter vastavate tegelastega, kes asja uurimas. Igatahes peategelased(süüdlased) poseerisid rõõmsalt kopteri ees ja neil oli väljateenitud" suitsutund.