Ajalugu  

  Toodang  

  Lingid  

  Memuaarid  

  Vrakigalerii  

  Arhiivkogu  

  Muud maaparandusmasinad  

  Info   
Ajaleheartiklid
Fotoarhiiv

Otsi:

Ajaleheartiklid : Uued ekskavaatorid

Toe Klementi, Tehnika ja Tootmine 4 1962

Eesmärgiga luua lähematel aastatel mitmeid uusi ekskavaatoreid, mis võimaldaksid ratsionaalselt mehhaniseerida kõikvõimalike kaevikute kaevamist, kinnitas NSVL MN Riiklik Automatiseerimise ja Masinaehituse komitee mitmekopaliste kaevikuekskavaatorite tüübistikku aastateks 1960-1965, mis haarab 9 tüüpmõõdet kokku 14 eri mudeliga, neist 10 kaldu oleva tööorganiga ja 4 rootorekskavaatorit kaevamissügavusega 1, 25 kuni 6 meetrit ning kaeviku laiusega 0, 12 kuni 1, 6 meetrit.
Loetletud tüüpidest hakkab Tallinna Ekskavaatoritehas tootma kaldu oleva tööorganiga kaevikuekskavaatoreid kaeve sügavusega kuni 6 meetrit ja kuni 2,0 meetrit kokku 5 mudelit. Praegu toodetavad ekskavaatorid ETN-124 ja ETN-171 ei vasta oma parameetritelt täielikult tüübistikus esitatud nõuetele ning kuuluvd asendamisele uute mudelitega.
Tüübistik näeb ette 3 ekskavaatorimudelit, mille kaevamissügavus on kuni 2 meetrit : esimene normaallaiusega roomikutel, kasutamiseks ehitustöödel, teine laiendatud roomikutel drenaašitöödeks ja kolmas pneumaatilisel šassiil. Neist esimesed 2 on tehases juba projekteeritud ning valmis on ka katseeksemplaarid. Esimesele anti indeks ETZ-201 ja teisele tõsi küll drenaašiekskavaatorile mitte päris õnnestunult ETZ-181. Ekskavaatori ETZ-201 katsetused toimuvad käesoleval aastal, ekskavaatoril ETZ-181 viidi katsetused läbi aga juba möödunud hooajal.